Nászkalauz

Ruha és smink

A menyasszonyok számára talán a legfontosabb részhez érkeztünk. A ruha és a smink kiválasztása hosszú folyamatot igényel, ezért nézzünk egy-két fontos szempontot. 

Az esküvői ruha: 

Az anyakönyvvezetőnél

A menyasszonyé:
A polgári esküvőn a menyasszony rendszerint világos, gyakran fehér kosztümöt visel, a hozzávaló kellékekkel. Minden megengedett, a nadrágkosztümtől a népviseleten keresztül a nyári ruháig. Természetesen, aki nem tart templomi esküvőt, az az "igazi nagy" menyasszonyi ruhájában érkezik az anyakönyvvezetőhöz. 
 
A vőlegényé:
Elegáns öltönyt ajánlunk. 

A templomban

A menyasszonyé:
A templomban a menyasszony fehér vagy pasztellszínű menyasszonyi ruhát visel. A menyasszony maga dönti el, hogy uszályos, vagy anélküli menyasszonyi ruhát visel. Ugyanez a helyzet a ruha hosszával és a tartozékokkal kapcsolatban.

 

A vőlegényé:
Szmokingot, elegáns öltönyt ajánlunk. Fontos, hogy mind színében, mind stílusában összhangban legyen a menyasszony ruhájával.

 

Életünk legszebb napjára a legszebb frizurát

A szép ápolt haj olyan ékesség, amire a menyasszonynak és vőlegénynek egyaránt nagy fontosságot kell tulajdonítania. Közvetlenül az esküvő előtt nem ajánlatos új hajszínt vagy új frizurát kipróbálni, mert a tévedést nem lehet hirtelen jóvá tenni. A feltűzött hajat is előtte egyszer vagy kétszer ajánlatos kipróbálni, mivel nem minden haj alkalmas az ilyen frizurához.

Gondolni kell arra, hogy az esküvői frizurának sokszor tizenkét órát, és hosszantartó táncolást is túl kell élnie. A frizurának és a fejdísznek szilárdan kell állnia, a fejdísz pedig nem szabad hogy nehéz legyen. Ajánlatos már egy nappal az esküvő előtt fodrászhoz menni, és az előkészületi munkákat, mint a gyógypakolás, stb. elvégeztetni.

Az esküvő napjára pontosan meg kell beszélni az időpontot a fodrásszal a fejdísz feltűzésére és a feltűzött frizura elkészítésére, nehogy az utolsó percben kerüljön rá sor.

 

Szépségápolás, kozmetika

Életünk legszebb napját a legjobb hangulatban kell elkezdeni. Ezért már jó előre el kell kezdeni az előkészületeket, és az esküvő után sem szabad elfelejteni, hogy csinos nő ápolt férjet szeret az oldalán látni, a sikeres, fess férfi pedig ápolt asszonyt. Már nyolc héttel az esküvő előtt el kell kezdeni a szépségápolást, hogy tetőtől talpig ápoltak legyünk 8-10 héttel előtte ajánlatos speciális mélytisztítást végeztetni arcbőrünkön, hogy az esetleges piros foltok időben eltűnjenek és bőrünk szép és ápolt legyen.

Az általános jó közérzethez üdítően hat egy az egész testre kiterjedő masszázs. A szakszerű masszírozás feloldja az esetleges feszültségeket. Természetesen a manikűrről és pedikűrről sem szabad megfeledkezni! A karok és lábak valamint a hónaljak szőrtelenítése ma már fájdalommentesen végezhetőkel.

A férfiak számára is magától értetődő kell hogy legyen a kéz. és lábápolás. A kozmetikai ipar már a férfiakat is meghódította. Számukra sem szégyen az arckrém, parfüm és dezodor használata.

A tornát se felejtse ki a test és lélek kondíciójának fenntartása érdekében, különben az áttáncolt éjszaka izomlázat okozhat. Testi-felki szempontból oldottabban érzi majd magát minden előzetes fáradozás ellenére, és még jobban tud majd örülni az eljövendő ünnepnek.