Utazás

Jártál-e már a Szakítások Múzeumában?

Talán úgy gondoljátok, nem éppen ideillő témáról adunk hírt, de hát valljuk be, mindannyian véget vetettünk már valamilyen kapcsolatnak.

Hogy 2018-ban hányan fognak szakítani, és miért, megéli-e a következő szilvesztert a szerelmük, azt még senki sem tudhatja. De talán érdemes megőrizni az élő szerelem kedves emlékeit, vélik egy zágrábi múzeum alapítói.

A zágrábi Szakítások Múzeuma ötletét rengeteg látogató díjazza, hiszen mindnyájan véget vetettünk már valamilyen kapcsolatunknak. A világ egyik legkülönlegesebb kiállítása épp ezért mindenkit érint.

 

Meghökkentő kiállítási darabok Fotó: Ana Opalic

A kiállítást évek múltával újra is érdemes végignézni, mert anyaga folyamatosan bővül. Kicsit intim kukucskálásnak tűnhet eleinte, mindenesetre izgalmas felmérni, milyen tárgyak jelképezhetnek egy szerelmet, milyen emlékek maradnak fenn egy kapcsolatból. Annak ellenére, hogy teljesen hétköznapi, másnak nem sokat mondó tárgyakról, például fotókról vagy plüss állatkákról van szó, mégis sok ezren kíváncsiak ezekre az egyébként értéktelen holmikra, s a hozzájuk fűződő leírásokra.

A szerelem sokféle jelképe Fotó: Mare Milin

A múzeumot - amely a „társadalmi interakcióra irányuló innováció” miatt Kenneth Hudson díjat nyert - egyébként a Tripadvisor is előkelő helyen méltatja a helyi nevezetességek között.

Az interaktív kiállítás koncepciójának leírása elolvasható és sok kiállított tárgy is megtekinthető a www.brokenships.com honlapon.

Egy meghökkentő kiállítási tárgy - esküvői ruha befőttesüvegben Fotó: youtube.com 

Forrás: turizmus.com