Utazás

Debreceni virágkarnevál

Debrecen 1966 óta a nemzetközi hírű Virágkarnevállal készül Szent István király és az új kenyér ünnepére.

 

A város vitathatatlanul legnagyobb rendezvénye minden évben óriási tömegeket vonz, 2012-ben pedig ismét megkapta a kiváló minősítésű fesztivál címet a Magyar Fesztivál Szövetség tagjaként.

Az elmúlt években több mint 500 virágkocsi-kompozíció, több mint 1000 külföldi és hazai művészeti csoport, több millió szál virág, több tízezer közreműködő, több száz „virágos” program színesítette a rendezvényt. Idén a Debreceni Virágkarnevál történetének újabb fejezete kezdődött el, hiszen a rendezvény megújulva tért vissza régi otthonába, a felújított Nagyerdei Stadionba, ahol látványos show-val zárult a reggeli felvonulás.

 

 

Népszerű mesehősök a középpontban!

Jövőre ugyanitt! 

 

Hazánk legnagyobb és egyben legnépszerűbb kulturális rendezvénye idén ünnepelte 50. születésnapját. A közel egy hétig tartó, izgalmas programokat kínáló fesztiválra a hazai előadók mellett a világ számos pontjáról érkeztek művészeti csoportok, akik igazi karneváli hangulatot varázsoltak a cívisvárosba. Az ünnep augusztus 20-án teljesedett ki, amikor a legendákat, meséket, történeteket megjelenítő, több százezer szál élő- és szárazvirág felhasználásával készített, közel 5 méter magas, egyedülálló virágkompozíciók hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében végighaladtak Debrecen utcáin.

Akik netán lemaradtak az idei eseményről, jövőre bepótolhatják. A szervezők máris megkezdték az előkészületeket a 2019-es virágkarneválra.