Tippek esküvőre

Esküvői fotós helyek Budapesten

Azt hiszem, nem mondok újat, amikor azt mondom: Budapest gyönyörű város. Szép a fekvése, a régi épületei, a hangulata. Amikor az esküvői fotózás témaköre felmerül és annak kérdése, hogy az hol legyen, sokszor esünk abba a hibába, hogy a már bevált, szép, ámde unalomig fotózott helyeket választjuk. 

 

Pedig számos egyéb lehetőség is adódna ebben a csodaszép városban. Ha azonban mégis ragaszkodunk a jól ismert helyekhez, akkor igyekezzünk újszerű megvilágításba helyezni azokat.

A következőkben néhány ismertebb és talán kevéssé felkapott helyet mutatunk be, melyek tökéletes hátteret biztosítanak esküvői fotóinkhoz.

 

Művészetek Palotája

 

A népszerűbb nevén MÜPA 2005 óta várja a kultúrára, táncra, zenére és egyéb művészetekre nyitottakat. A pesti Duna-parton, a Nemzeti Színház szomszédságában található épület a maga egyszerűségével nyűgöz le. Hatalmas üvegfelületek uralják a külsejét, míg bent tágas, letisztult terek fogadják a látogatókat. Kellemes miliője miatt mindig jó odaérkezni bármelyik színvonalas műsorára. Kissé futurisztikus belső megoldásai a modernségre nyitottaknak nyújt élményt. Nem véletlen, hogy számos filmet is e falakon belül forgattak…

 

4-es metró

 

 

Még új és szép. Modern külső és belső terei a nem szokványos helyszínt keresőknek javasolható. Akár több megállót is befoghatunk, ha esküvői képsorozatot készítünk.

 

Várkert Bazár

 

Egy régi-új épület, mely sok éves Csipkerózsika álmából végre felébredt, megújult és méltán Budapest egyik ékköve lett. Van itt színház, üzlet, kiállító- és rendezvényterem, no meg sok szép egyéb helyszín. A háttere sem utolsó, hiszen fölötte magasodik a Budai Vár impozáns épülete. Akár nappal, akár esti fényben is lenyűgöző látvány.

 

Kopaszi-gát

 

 

Öböl vagy Kopaszi-gát, ahogy tetszik. A Budapest XI. kerületében található, mintegy 10 hektárnyi park minden arrajárót magával ragad, újra és újra visszatér az, aki egyszer is sétált itt. Hangulatos étterem, kávézó, szórakozóhely, napozórész és finom pázsit fogadja az idelátogatókat. Jó egy kicsit leülni a fűbe, nézni a Dunát és kikapcsolódni. A természet kedvelők biztosan szívesen  választják esküvői fotózásuk színhelyéül.

 

Károlyi-kert

A Károlyi-kert Budapest Belvárosának legrégebbi kertje. Egykor a Károlyi-család tulajdonát képezte, ma egy körbekerített, francia stílusú, Budapesten egyedülálló kert. Több irányból is megközelíthetjük, a csodás virágok, növények közt sétáink alkalmával kiszakadhatunk a nagyvárosi nyüzsgésből. Van itt játszótér, vendéglátóhely, sok-sok pad, szökőkút és legfőképpen csend. Árnyas fái, szép növényei ideális fotózási helyszínt biztosítanak a romantikus pároknak.

 

Forrás: Esküvői Divat magazin Borítófotó: flashkuvo.hu