Tippek esküvőre

A virágkoronák története

Tévedünk, ha azt hisszük, hogy az esküvőkön oly előszeretettel viselt virágkoszorúk mai találmányok. Történetük igencsak régi időkre vezet vissza. 

Már az ókorban is viselték az emberek tavaszváró öltözékükhöz. Mitológiai képeken vagy a művészetekben számos példát találunk arra, hogy az ősi civilizációk előszeretettel hódoltak e divatnak.

 

 

   

Az ókori fejdíszek divatja minden alkotáson utol érhető 

 

Természetesen nem elsősorban a divat miatt hordták az emberek, hanem szimbolikus jelentésük végett. Megmutatták a társadalomban elfoglalt helyüket, illetve elért eredményeiket. Gondoljunk csak az olimpiai olajkoszorúkra, mely a győztesnek járt. A koszorút alkotó virágoknak, növényeknek jelentésük is volt, a szerint fonták őket.

 

A babérkoszorú, ami a győzteseknek jár

 

Ophelia (1.) Shakespeare tragikus hősnője, Carlotta Grisi (2.) a Giselle című balettben Fotó: Getty Images

 

Nagy népszerűségnek örvendett a 60-as évek hippi korszakában, amikoris a szabadságot jelképezte ez a virágkoszorú. De népi hagyományai is vannak a világ különböző pontjain, mint pl. Hawaii népe elképzelhetetlen e díszek nélkül bizonyos alkalmakkor.

 

A hippi korszak kedvenc kiegészítője 

 

Népviseletes lányok koszorúban ​

 

Két emblematikus asszony: Liz Taylor (1.) és Frida Kahlo (2.) Fotó: Everett Collection

 

Ma pedig a menyasszonyok – főleg a nyári esküvőkön – szeretik ezt a fajta fejdíszt választani, mely -valljuk be –, rendkívül romantikus és látványos megoldás.

Tekintsük át néhány képpel ennek a nagyon szép virágdísznek a történetét, igazán érdekes és tanulságos!

 

 

 

Fotó: Annie Leibovitz (1.), Getty Images (2.)

 

 Fotó: Indigital.tv ​

Lana del Rey kedvence a virágkorona 

 

Forrás: Vogue