Tippek esküvőre

A násznép ruhaválasztása – nyáron

Köztudott, hogy nyáron köttetik a legtöbb esküvő, így a rokonok, barátok, ismerősök leginkább ilyenkor kapnak meghívást egy-egy lakodalomba.

Sajnos manapság elég rapszodikus az időjárás, így az ünnepségre kiválasztandó ruhánknál nagyon körültekintőnek kell lennünk. Számítanunk kell esőre, lehűlésre, frontra, szélviharra, de kánikulára, erős napsugárzásra, stb. is. S az etikett előírásait se hagyjuk figyelmen kívül!

 

Lássuk először a férfi vendégeket!

Azt ugye mondani sem kell, hogy alkalmi viseletről van szó, tehát a farmert, rövidnadrágot hagyjuk ezúttal otthon. Könnyű nyári öltöny vagy nagyon meleg esetében, szép ing és vasalt nadrág legyen a kiválasztott ruhadarab. Egy szép nyakkendő, öv vagy kitűző még alkalmibbá tudja varázsolni a megjelenést.

A nap hivatalos része után, azaz a vacsoránál pedig már lehet kissé lazítani, a zakótól elbúcsúzhatunk, de azért az ing maradjon a nadrágban és ne vetkőzzünk ki se magunkból, sem a ruhánkból még a legemelkedettebb hangulatban sem!

 

No és a hölgyek?

Mivel nőből vagyunk, természetes, hogy első választásunk arra a ruhára esik, melyben a legmutatósabbak, legdecensebbek, legszexisebbek vagyunk. Ám itt álljunk meg és tegyük vissza ezt a bizonyos darabot a szekrényünkbe. Az első és legfontosabb alapszabály, hogy az esküvőn nem mi vagyunk a főszereplők, nem szabad feltűnősködnünk, a ragyogást és csodálatot hagyjuk a menyasszonyra. Ez az ő napja.

Másik nagyon fontos szempont, hogy alkalomhoz illő legyen toalettünk. Ide nem kellenek csillogó koktélruhák, flitteres felsők, mélyen kivágott ruhák. Ezeket hagyjuk meg szilveszterre vagy egy házibulira! Itt mind színében mind fazonjában visszafogottabbat válasszunk, így leszünk elegánsak és ünnepiek. Mivel nyárról beszélünk, nem szerencsés fekete és sötét alkalmi mellett döntenünk, s az anyaguk (muszlin, selyem, pamut, zsorzsett) legyenek könnyedek.

Mindig vigyünk magunkkal egy könnyű kis kabátot, blézert vagy egy kardigánt, mert lehet a templom hűvösebb vagy jöhet egy hirtelen vihar és a hirtelen hőingadozás elronthatja hangulatunkat.


A cipő kérdése még nagyon nagyon fontos. Ugye mondani sem kell, hogy ne itt feszítsünk a legmagasabb sarkú vadonatúj körömcipőnkben. Nyáron amúgy is hajlamosabbak vagyunk a lábdagadásra, egész nap nem bírunk kényelmetlen cipőben tipegni.

 

Vagy ha mindenáron egy ilyesmiben szeretnénk megjelenni, mindenképpen vigyünk magunkkal váltócipőt.  A táncolásnál boldogan cseréljük majd le egy kényelmesebbre.

S ha már itt tartunk, ma egyre több helyen szokás, hogy a hivatalos ceremóniák után a vacsorára a násznép hölgy tagjai átöltöznek. Ez praktikusnak mondható, mert itt megengedettebb egy kissé lazább, kényelmesebb ruha. De sokszor csak szeretnénk minél többféle ruhában mutatkozni, mert hiszen továbbra sem adjuk fel, hogy mi is elnyerjünk egy-két elismerő pillantást férfi vendégeinktől, de leginkább partnerünktől…

 

Forrás: Esküvői Divat magazin