Tippek esküvőre

A gyémánt a nő legjobb barátja

Ez a Marilyn Monroe-tól elhíresült mondás örök igazságot rejt. Valljuk be, nagyon tudunk/tudnánk örülni akár csak egy kis pici csillogó gyémántnak. Szerencsére egy eljegyzés jó alkalom arra, hogy ilyen örömben részesüljünk. 

 

A gyémánt nagysága és formája igencsak változatos. Mérete az ajándékozó pénztárcájától függ, a fazonja azonban már az ékszerész tervei alapján készül. Összeszedtük a legismertebb gyémánt csiszolásokat és azt is, hogy melyik híresség visel ilyen gyűrűt, valamint milyen jellemre vallanak az egyes formák.

Vegyük végig, hogy a különféle formák miket jelenthetnek és hogyan hatnak személyiségünkre? Fotó: Vogue

 

 1. Kerek
 2.  
 3.  

Ez a forma az időtlenséget, a klasszikus vonalat jelenti. Olyan hölgyek szeretik viselni, akik a hagyományokat követik és nem foglalkoznak az idő múlásával. A legtöbb eljegyzési gyűrű ilyen formájú kővel ékesített.

 

 

Akik ilyen gyűrűt viselnek: Brooke Shields, Miranda Kerr, Emily Blunt Fotó: dailymail.co.uk

 

 1. Princess

 

Ez egy briliáns-stílusú alak éles, csúcsozott, vágatlan sarkokkal. Elsősorban a modern, divatot követő hölgyek kedvelik ezt a formát.

 

  

Akik ilyen gyűrűt viselnek: Kate Bosworth, Sarah Michelle Gellar, and Hilary Duff Fotó: dailymail.co.uk

 

 1. Smaragd
 2.  
 3.  

Csapott sarkú téglalap forma. Lépcsős csiszolású, ami azt jelenti, hogy fazettasorokkal rendelkezik. A smaragdcsiszolt kövek olyan klasszikus szépséget és eleganciát nyújtanak, amelyet nem találunk más csiszolási formáknál. Azonban az ezzel a technikával készült kő kevésbé csillog úgy, mint a többi fajta, ezért nem annyira népszerű. Olyan hölgyek szeretik, akik biztosak a dolgukban és magukban, határozottak és magabiztosak.

 

   

Akik ilyen gyűrűt viselnek: Beyoncé, Amal Clooney, Mariah Carey, Anne Hathaway. Fotó: dailymail.co.uk

 

 1. Marquise

 

Az elegancia alapja. Ovális alak hegyes végekkel, hasonlít a hajó fedélzetére – ezért ezt a vágás Navette-vágásnak is nevezik. A Marquise forma onnan kapta a nevét a legenda szerint, hogy egyszer XIV. Lajos olyan követ szeretett volna kapni, amely Pompadour márkinő szájára hasonlított.

 

Akik ilyen gyűrűt viselnek: Christina Milian, Ashlee Simpson Ross, Catherine Zeta Jones Fotó: dailymail.co.uk

 

 1. Párna

Ez a fajta csiszolású kő rendkívül nőies és egyben trendi. Ívelt, lekerekített sarkai finom összhangot nyújtanak a kő feltűnő csillogásával.

 

Akik ilyen gyűrűt viselnek: Kim Kardashian, Sofia Vergara, Gabrielle Union  Fotó: dailymail.co.uk

 

 1. Ovális

 

Ez az egyik legelterjedtebb forma. Azok kedvelik igazán, akik a trendek előtt szeretnek járni, de a klasszikus, elegáns megjelenést is fontosnak tartják.

 

Akik ilyen gyűrűt viselnek: Serena Williams, Kate Middleton, Katie Holmes, Christina Aguilera  Fotó: dailymail.co.uk

 

 1. Körte
 2.  
 3.  

Mint egy könnycsepp. Ez a legkevésbé használt forma egy eljegyzési gyűrű esetében. Azok a nők viselik leginkább, akik a különlegességet, egyediséget részesítik előnyben.

 

Akik ilyen gyűrűt viselnek: Katherine Heigl, Anna Kournikova, Mia Farrow Fotó: dailymail.co.uk

 

 1. Radiant

 

A radiant, vagy sugárzó gyémántok négyzet vagy téglalap alakúak, csiszolt élekkel.  A kerek gyémántokkal ellentétben a radiant gyémántok nem szimmetrikusak. A smaragd vágásához hasonlít, ez is nyolcszög alakú. 70 fényvisszaverő oldala van, ami  káprázatos látványt nyújt. Azok a nők számára ideális, akik a sok csillogást szeretik.

 

Akik ilyen gyűrűt viselnek: Drew Barrymore, Jennifer Aniston, and Khloe Kardashian Fotó: dailymail.co.uk

 

 1. Asscher

 

Mint a smaragd vágásnak, ennek a fajtának is lépcsős formája van. Népszerűsége csak az utóbbi években kezd erősödni. Az Asscher vágások régies kifinomultsággal rendelkeznek. A régiségeket és az egyedi formaterveket kedvelő nők szeretik viselni. A rövid, nyolcszögletű vágások a '20 -as és '30-as évek Art Deco design-ját idézik.

 

Akik ilyen gyűrűt viselnek: Pippa Middleton, Gwenyth Paltrow, Jessica Alba Fotó: dailymail.co.uk

 

 1. Szív

 

Bizton állíthatjuk, hogy ez a legromantikusabb és legideillőbb forma. Nem egy általános és megszokott vágás, de eljegyzési gyűrűhöz mindenképpen a legalkalmasabb.

 

Akik ilyen gyűrűt viselnek: Nicki Minaj, Lady Gaga, Gwen Stefani Fotó: Lady Gaga hivatalos Instagram oldala

 

Forrás: Vogue