Mini interjú

Torta divat - 2017

Az esküvői vacsora fénypontja, melyet minden vendég izgatottan vár, az ünnepi torta. 

Elhalkul a zene, kialszanak a fények és egyszer csak megérkezik a várva várt mestermű tűzijáték vagy gyertyafény kíséretében. Mindenki tapsol és minél előbb meg szeretné kóstolni a különleges finomságot.
Természetes hát, hogy mind külsejében, mind ízében is kitűnőnek kell lennie. Igen ám, de milyennek, mi ma a divat az esküvői torta terén? Erről kérdeztük Vasas Nellit, aki nemrégiben nyitotta meg tortakészítő műhelyét.

Esküvői Divat: Milyen tortát válasszon az a pár, aki a közeljövőben tervezi esküvőjét?

Vasas Nelli: Nos, a külsejét tekintve az ún. "félpucér" torta a trendi. Ez azt jelenti, hogy nem kerül rá semmilyen máz, hanem csak a piskóta kap egy vékony vajkrém burkolatot, ami nem engedi kiszáradni. Én leginkább a viktória piskótát szeretem készíteni, mivel ez vajasabb, nem szárad ki olyan hamar.

E.D.: Mivel legyen megtöltve, mi a legnépszerűbb íz mostanában?

V. N.:  Természetesen nem szabad figyelmen kívül hagynunk azt a tényt, hogy egy esküvőn sokféle ízlésnek kell megfelelnünk, így a hagyományosabb krémek mindig is népszerűek maradnak. De talán nyár lévén a könnyedebb ízek kedveltek, mint pl. a málnavelővel töltött, a sós karamell vagy a  balzsamecetes eper. Ezek kicsit különlegesebbek, mint a megszokottak, de mindenképpen izgalmasak.

E.D.: Mivel szokás dekorálni ezeket a tortákat?

V.N.: Megint csak a nyárra hivatkozva, leginkább élővirággal vagy színes gyümölcsökkel. Rendkívül szépek, mutatósak és az ünnepi asztal igazi díszeivé válnak ezáltal.

E. D.: Ma sok ember szenved ételintoleranciában. Azokra is gondol egy tortakészítő?

V. N.: Sajnos valóban így van, így természetesen az ilyen igényekre is felkészültünk. Laktóz-, glutén- és cukormentes tortákat is elkészítünk. Ma már nagyon sokféle, jó minőségű alapanyag kapható, így megoldható ez az igény is, és az íze is tökéletesen finom marad.

 

Fotó: Andi Barabás Photograpy // További infó: www.facebook.com/eatmecakeboutique/