Legújabb trend

Esküvői tortadivat 2018

Az esküvői vacsora fénypontja, kétségtelenül, a torta. Mindenki kíváncsi, vajon milyen ízű, díszítésű és mekkora méretű lesz ez a csoda sütemény.

Természetesen, mint mindennek a divat világában, ennek is megvan évről évre a maga trendje. Azt hinnénk, hogy már nem tudnak újabbat és látványosabbat kitalálni, pedig igen. Minden évnek megvan az új őrülete, melyet a magára valamit is adó ifjú pár követ. Azonban ez a gyors váltakozás inkább csak az utóbbi évekre jellemző. De tekintsük át röviden a régi és az új trendeket!

A háborús években nem igazán volt arra pénz és affinitás, hogy túl cifrázzák a dolgokat. Egy szép virág vagy cukorvirág dekoráció megtette és ennyi. A 30-40-es években pedig hódító útjára indult a torta tetejére helyezett marcipán jegyespár figurája. Ezeknek számos fajtája az évek során „elintézte” a torta dekorációt, találhatunk vicceset, giccseset, egyszerűt, bambát, színeset. Készülhetett cukorból, marcipánból, fából, fémből, műanyagból, stb. Szerencsére, ezek divatja leáldozott a túlburjánzó cukor virágokkal együtt.

   

  

   

Fotók: Pinterest

Az emeletes torták tartópillérei sok esetben korinthoszi vagy egyéb márvány hatású oszlop szülemények voltak. Örömteli, hogy ez a design is már a múlté…

  

Fotók: Pinterest

Ma nem divat ez az oszlopra helyezés, inkább a tortákat egymásra teszik és így alakul ki az emelet.

  

Fotók: Pinterest

Mint minden az utóbbi években, a torta divat irányzatok változása is igencsak felgyorsult. Míg korábban évekig ugyanaz a trend volt irányadó, ma szinte szezonról szezonra változik a divat. Az ötletek kimeríthetetlenek, volt divat az ombre hatású, ami színátmenetet jelent a máz esetében, vagy az ún. meztelen torta, mely sajnálatos módon nem kapott külső máz díszítést, viszont helyette nagyon szép élővirág dekorációt tettek rá. Legutóbb a kézzel festett, gyönyörű külső borítások jöttek divatba, és ennél már-már művészi teljesítményeket láthattunk.

 

 

Fotók: Pinterest

Végezetül eláruljuk, hogy milyen stílusúak, formájúak 2018 legmenőbb esküvői tortái. Nos, újdonságként hat az a típusú dekoráció, ahol mintha megolvadt volna a máz.

 

Fotók: Pinterest

A geometrikus formák is rendkívül divatosak idén, legyen az sokszögletű vagy akár kocka alakú.

  

Fotók: Pinterest, Esküvői Divat magazin

Mintha csak egy építőipari vállalkozás lenne a cukrászat, ugyanis a márvány, a beton, a fém hatású díszítések ma a menő torta bevonatok.

 

Fotók: Pinterest

Ám díszítés ide vagy oda, a lényeg ezúttal is az, hogy minél mutatósabb, látványosabb tortánk legyen, s nem utolsó sorban finom is, hogy a vendégsereg még sokáig emlegesse ezt a különleges édességet.

 

Hogyan is változott a tortadivat? Nézzétek csak: www.youtube.com/watch?v=iurRGE2Y5e8&t=2s