Hírek a nagyvilágból

A hercegnő ruhája

A legtöbb ember számára a sussexi hercegné Givenchy esküvői ruhája csak messziről vagy képernyőn keresztül volt látható. Azonban a Kensington Palota bejelentette, hogy októbertől a nagyközönség számára lehetővé teszik, hogy közelről is megcsodálhassák ezt a különleges kreációt.

 

A Givenchy divatház brit művészeti igazgatója, Clare Waight Keller által tervezett selyem ruha és fátyol október 26-tól az A Royal Wedding: The Duke And Duchess Of Sussex (Egy királyi esküvő: Sussex hercege és hercegnője) című kiállítás részeként látható majd a windsori kastélyban.  A szóban forgó ruhát rengetegen fotózták és filmezték, ám az apró részletek – mint pl. a fátyolra a brit Nemzetközösség 53 országának növényvilágát hímezték –, csak közelről láthatóak.

Harry herceg ruhája, a Blues és Royals egyenruha is ugyanitt megtekinthető lesz. Azonban Meghan-tól eltérően, ez nem az eredeti lesz, mivel Harry hercegnek még szüksége van az egyenruhára néhány hivatalos királyi eseményen.

A kiállítás másik fénypontja Mária brit királyné – II. Erzsébet nagyanyja – egykori fejdísze, melyet Meghan kölcsön kapott az esküvőjére. Mária a tiara közepén található brosst 1893-ban kapta ajándékba, miután hozzáment a későbbi V. György brit királyhoz, majd a köré épített fejdísz végül 1932-ben lett kész teljesen.  Akárcsak a hercegnő haute couture ruhája, ez a gyémánt-platina ékszer is első alkalommal kerül a nyilvánosság elé.

A kiállítás január végéig tart, majd néhány hónappal később, júniusban az Edinburgh-ban található Holyroodhouse-palotába költözik.

 

Fotó: Splash News