Hírek a nagyvilágból

A Grasse-i Nemzetközi Parfümmúzeum

Grasse-t a parfüm fővárosának is nevezik. A jázmin, tubarózsa és jácint mezők számára tökéletes talajnak és éghajlatnak hála, a parfümnek nagy múltja van itt, egészen a 16. századig nyúlnak vissza gyökerei. Grasse tehát nem véletlen büszkélkedhet egy egyedülálló parfümmúzeummal! A mintegy 3 500m² területű múzeum bemutatja a parfümök eredetét, gyártását, történelmét...

A múzeum 1989 óta létezik. Itt megismerhetik a látogatók a parfümkészítés történetét, folyamatát, az alapanyagok feldolgozását, eszközeit, hagyományait. A parfümök mellett a szappan- és kozmetikai szerek készítésébe is betekintést nyerhetünk. A kiállítás 5 kontinensen átívelő, 4000 éves történetet mutat be!

                  

2500 kiállítási tárgy fedi fel lépésről lépésre a parfümgyártás világát időrendi sorrendben az ókortól egészen napjainkig. A gyártás mellett nagy hangsúlyt kap a csomagolás vagyis az üvegcsék is: görög és egyiptomi parfümösüvegcsék, Marie-Antoinette piperetáskája. Láthatunk itt lepárlótartályokat, illatorgonát, kézzel készített cserép-, üveg- és fémedényeket is, amelyekben régebben az illatok olajokat és parfümöket tartották.

2008-ban nyitotta meg újra kapuit pár éves átépítés miatt. Fedezze fel Ön is a 10 éve megújult múzeum kiállítását, mely a parfümkészítés különböző szakaszait is bemutatja: az alapanyagok feldolgozása, desztilláció, tesztelések...! A felújítás 10. évfordulója alkalmából számos újdonsággal és programokkal várják a látogatókat. 

                  

További infó: www.france.fr // Képek: © Musée International de la parfumerie/Carlo.Barbiero