Kultúra

NEMEK ÉS IGENEK ŐSBEMUTATÓ A CENTRÁL SZÍNHÁZBAN - Indulatokat kavaró előadás parádés szereposztással

Március 2-án lesz Nina Raine fiatal angol drámaírónő Nemek és igenek című darabjának magyarországi ősbemutatója a Centrál Színházban. E húsbavágóan friss darab szerte a világon indulatokat kavart, hisz kendőzetlen őszinteséggel, ugyanakkor mély empátiával mesél nőkről és férfiakról, szexről és hatalomról, nemekről és igenekről. Puskás Tamás rendezésében olyan fantasztikus művészeket láthat a közönség a színpadon, mint Bata Éva, Lengyel Tamás, Pálfi Kata, Schmied Zoltán, Kovács Patrícia, Bereczki Zoltán és Pokorny Lia.

Olvass tovább

Legénybúcsú Bt.

Ne hagyjátok ki, garantált a jókedv! 

Olvass tovább

ORTODOX KARÁCSONY A BELVÁROSI FŐPLÉBÁNIA TEMPLOMBAN, A Szent Efrém Férfikar Pál István Szalonnát és Bandáját látja vendégül

Pest legősibb templomában, a csodálatosan felújított Belvárosi Főplébániatemplomban rendezi meg jövőre a Szent Efrém Férfikar az immár nyolcadik Orientale lumen sorozatot. A program összeállításakor a jelszó a párbeszéd keresése volt. 2019. január 12-én tartják az ortodox karácsonyi nyitókoncertet, ahol a Magyar Örökség és Budapest Márka díjjal kitüntetett Férfikar Pál István Szalonnát és Bandáját látja vendégül. Közös fellépésük a magyar és környező népek lelki indíttatású népzenéje és a kárpát-medencei liturgikus zene közötti kapcsolódási pontokat mutatja meg.

Olvass tovább

ALFÖLDI KASIMIR ÉS KAROLINE-T RENDEZ A CENTRÁL SZÍNHÁZBAN - Stohl András és Bata Éva főszereplésével

2019. január 6-án mutatja be a Centrál Színház Ödön von Horváth egyik legismertebb darabját, a Kasimir és Karoline-t Alföldi Róbert rendezésében, Stohl András és Bata Éva főszereplésével. 

Olvass tovább

David Lindsay-Abaire: TÖKÉLETLENEK

Önnel is gyakran előfordul, hogy nem emlékszik pontosan kicsoda?  

Olvass tovább

Végállomás: esküvő /Destination Wedding/

Egy igazán jó programajánlat egy pihenős hétvégére

Olvass tovább

HAMAROSAN BÜSZKESÉG ÉS BALÍTÉLET KÉT SZÍNÉSZRE A CENTRÁL SZÍNHÁZBAN A Liza, a rókatündér rendezőjétől Balsai Móni és Schmied Zoltán főszereplésével

Szeptember 28-án Ujj Mészáros Károly rendezésében mutatja be a Centrál Színház a világirodalom egyik legszebb és máig legnépszerűbb szerelmes regénye, a Büszkeség és balítélet színpadi adaptációját.  Jane Austen művéből Joannah Tincey angol színésznő készített átiratot, melyet nagy sikerrel játszottak az Egyesült Királyságban. A darab hazánkban most először lesz látható, a szövegkönyvet a Centrál Színház dramaturgja, Baráthy György fordította. Az előadás különlegessége, hogy a két főszereplő, Balsai Móni és Schmied Zoltán összesen 11 karaktert alakítanak. Kifejezetten szórakoztató előadásra számíthatnak a nézők, tele izgalommal, érzelemmel és humorral.

Olvass tovább

Derzsi György-Pesti Nagy Katalin-Arany János VÖRÖS RÉBÉK Musical Ballada Arany János műve alapján

Létezhet- e ember hiba nélkül, s létezhet-e olyan gonoszsággal élő ember, akiben nincs egy cseppnyi fény sem? Meghatározza-e egyetlen rossz döntés az egész életünket? Csak rajtunk áll, hogy melyik arcunkat látja a világ? 

Papp László Budapest Sportaréna november 5. 19 óra

 

Olvass tovább

A General Press könyvkiadó legújabb romantikus regényiből válogattunk

Dőljünk hátra és engedjük, hogy a romantikus regények elvarázsoljanak...

Olvass tovább

1 2 3 4 5