Kultúra

8. Mozinet Filmnapok – Oscar-jelölt és díjazott alkotók legújabb filmjeivel /2018. október 20-23./

A Mozinet Filmnapokon idén október 20-23. között, immár nyolcadik alkalommal merülhetünk el a világ filmtermésének legjavában, jóval a hivatalos hazai mozibemutatót megelőzően. Az idei program a korábban Oscar-díjat nyert, vagy jelölt alkotók munkáiból áll, így többek között olyan rendezők filmjei érkeznek, mint Nemes Jeles László, Paolo Sorrentino, Asghar Farhadi, Enyedi Ildikó, és olyan Oscar-díjas színészeket láthatunk majd, mint Penélope Cruz és Javier Bardem. A rendezvénynek Budapesten ezúttal is a Puskin mozi ad otthont, és természetesen ismét számos más város art mozija csatlakozik az eseményhez.

Olvasson tovább

Nyári olvasmányok az Athenaeum Kiadó újdonságaiból

Nyár, vízpart, strand, limonádé... mindezekhez ajánlunk pár igazán jó könyvet az Athenaeum Kiadó legújabb könyveiből. 

Olvasson tovább

Befejeződött Kocsis Ágnes ÉDEN című filmjének forgatása

Friss levegő és a Pál Adrienn írója és rendezője, a Balázs Béla-díjas Kocsis Ágnes a napokban fejezte be új nagyjátékfilmje, az ÉDEN 38 napos forgatását, mely a Mafilm fóti stúdiója mellett 30 budapesti helyszínen, Balatonbogláron, Tökölön és Pécsett zajlott.

Olvasson tovább

Thaiföldi feleség

A lány gyönyörű volt, kicsi és törékeny. Azt írta a hirdetésben, hogy tanítónő Bangkokban, és valami rejtélyes okból kifejezetten magyar férjet keresett…

Olvasson tovább

Kimberley Freeman: Örökzöld-zuhatag

Kimberley Freeman legújabb regénye egy botrányos vonzalom, egy rég elfeledett titok meg egy furcsa szálloda története, ahol két nő élete egyszer és mindenkorra megváltozik. 

Olvasson tovább

Cziglán Karolina: Tökéletlen szülők, boldog gyermekek

Te jó ég, örökre elrontom a gyerekem! – fut át sokszor a maximalista szülők fején. De vajon tényleg elrontjuk a gyereket, ha nem felelünk meg mindenben a tökéletes szülő ideáljának? Vagy inkább akkor teszünk jót vele, ha el tudjuk engedni az önmagunkkal szemben támasztott szigorú elvárásokat? Ha egyszerűen csak együtt vagyunk a gyerekünkkel, és megpróbálunk egymásra hangolódni?

Olvasson tovább

Karin Wagenaar: Hogyan legyek boldog veled?

A párkapcsolat megjavítása az érzelmekre fókuszáló terápia (EFT). Korai éveink kötődési mintázata alapvető hatással van felnőttkori kapcsolatainkra, különösen a párkapcsolatunkra. A kötődési stílusunk alakításával megjavíthatjuk félresiklott párkapcsolatunkat, és valóban boldogan, harmóniában élhetünk a partnerünkkel. A holland párterapeuta könyve ehhez nyújt útmutatást.

Olvasson tovább

Zséda megénekelte Pestet és Budát – a népszerű énekesnő rajong a fővárosért!

Elkészült Zséda legújabb dala, amelyben az énekesnő szeretett Budapestjéhez fűződő érzelmeiről, gondolatairól mesél. A főváros modern, dinamikus lüktetését átadó szerzemény egy igen különleges alkalomból íródott.

Olvasson tovább

Golenya Ágnes Éva: Szerelem terror idején

A szerző több kötete előzőleg Purisaca Golenya Ágnes néven jelent meg, mivel az írónő Peruban is élt és kutatott. Igazán sokszínű íróként van egy misztikus kalandregény-trilógiája, két komoly, a dél-amerikai kutatásainak anyagából készült őstörténelmi szakkönyve, egy verses-novellás kötete, meta-fizikai-spirituális „tankönyve”, míg e legújabb regényével visszatér az Aranyasszony-trilógia mesés, legendákkal átszőtt, rejtelmes ám mégis nagyon is valóságos világába.

Olvasson tovább

25. TITANIC Nemzetközi Filmfesztivál

Április 4-étől 34 nemzet filmjeit hozza Budapestre a Fesztivál, amely színesíti a világod

Olvasson tovább

1 2 3