Gasztro

Szőlős édesség nyerte el az első Budapest Desszertje díjat

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség által első ízben meghirdetett verseny győztese a Szamos Marcipán édessége lett, amit Nagy Péter mestercukrász álmodott meg.

Olvass tovább

Idén 20 éves a Fény Utcai Piac

31 millió látogatás, 150 tonna gomba, 1000 tonna kenyér, 5500 tonna csirkehús, 6500 tonna burgonya, 2 millió darab lángos – csak néhány szám az idén 20 éves Fény Utcai Piac életéből, amely szeptembertől év végéig egyfajta „szórakoztató központként” is működve mond köszönetet hűséges vásárlóinak.

Olvass tovább

Különleges torta született a Mátyás emlékév alkalmából

A Magyar Cukrász Ipartestület minden évben meghirdeti a Magyarország tortája versenyt, erre a megmérettetésre készült el a torta, amelynek apropóját a Mátyás király emlékév adta. A torta ugyan nem nyert a versenyen, de a SIRHA kiállításon nagy sikert aratott a kóstolók körében.

Olvass tovább

Az ország cukormentes tortája - HÁROM KÍVÁNSÁG – MESEBELI TORTA HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL

A Nándori Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült édessége nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A „Három kívánság” torta győzelmét az Országházban jelentették be a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt. A Magyarország Tortája a „Komáromi kisleány” lett, melyet a Jánoska Cukrászda készített. A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 18-án, 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.

 

Olvass tovább

Interaktív fagylaltmúzeumok Amerikában

Manhattan-ben nyílt meg 2016-ban az első amerikai fagylaltmúzeum, és a nagy siker láttán egyre másra nyíltak az USA többi nagyvárosaiban a jégkrém oázisok.

Olvass tovább

Az Annabáli csemege az idei Balaton fagylaltja

A sült almás, linzeres, Annabáli csemege, a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó terméke lett 2018 balatoni fagylaltja.

Olvass tovább

Gucci étterem nyílt Firenzében

A Gucci divatház népszerűségére épülő új étterem szellemi atyja a három Michelin-csillagos modenai étterem séfje, Massimo Bottura.

Olvass tovább

A legújabb torta divat

Ezeknek a csodaszép tortáknak megálmodója és megalkotója Adi Klinghofer. 

Olvass tovább

Budapest – Gasztrofőváros 2018

Az eddigi legsikeresebb Sirha Budapest kiállítást rendezte a HUNGEXPO a Budapesti Vásárközpontban. Az idén harmadik alkalommal megrendezett eseményre több mint 20 ezer szakmai látogató volt kíváncsi. A régió legjelentősebb élelmiszeripari, sütő- és cukrászipari, szálloda- és vendéglátó ipari, gasztronómiai, valamint a csomagolóipari seregszemléjére 15 ország több mint 300 kiállítója hozta el termékeit, szolgáltatásait, innovációit. Számos más szakmai verseny mellett itt rendezték meg a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét, amely ezúttal balatoni győzelmet hozott.

Olvass tovább

Hatalmas sikert aratott az ausztrál testvérek nem mindennapi ötlete

Három ausztrál testvér Nutellás fánkjait rózsacsokrok mintájára kezdték el árusítani Sydney-ben.

Olvass tovább

1 2