Gasztro

Budapest – Gasztrofőváros 2018

Az eddigi legsikeresebb Sirha Budapest kiállítást rendezte a HUNGEXPO a Budapesti Vásárközpontban. Az idén harmadik alkalommal megrendezett eseményre több mint 20 ezer szakmai látogató volt kíváncsi. A régió legjelentősebb élelmiszeripari, sütő- és cukrászipari, szálloda- és vendéglátó ipari, gasztronómiai, valamint a csomagolóipari seregszemléjére 15 ország több mint 300 kiállítója hozta el termékeit, szolgáltatásait, innovációit. Számos más szakmai verseny mellett itt rendezték meg a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét, amely ezúttal balatoni győzelmet hozott.

Olvasson tovább

Hatalmas sikert aratott az ausztrál testvérek nem mindennapi ötlete

Három ausztrál testvér Nutellás fánkjait rózsacsokrok mintájára kezdték el árusítani Sydney-ben.

Olvasson tovább

Az utolsó luxusvacsora a Titanicon

Árpakrémleves, bélszínsteak, mentaszósszal tálalt bárány, sült galambfióka zsázsával, római puncs, Waldorf-puding – csak pár tétel a Titanicon elköltött 17 fogásos luxusvacsora menüsorából, melynek újragondolt változatát 105 év elteltével Krausz Gábor sztárszakács készítette el.

Olvasson tovább

Mini kürtöskalács

A legújabb őrület a gasztronómia területén. Mindenki szereti, de nem akar osztozkodni senkivel. Ez pont egy adag, amit gond nélkül meg tudunk enni.

Olvasson tovább

Új őrület Svájcban: rózsaszín csokoládé és kék bor

Az új élelmiszeripari trendnek megfelelően színesednek a termékek: egy zürichi csokoládégyártó cég egy évtized alatt kifejlesztett rózsaszín csokoládéval, egy genfi startup vállalkozás pedig kék színű borral állt elő.

Olvasson tovább

Wonut, a legújabb étel trend

Ez az újfajta édesség a gofri és a fánk találkozásából jött létre. 

Olvasson tovább

Magyarország tortája 2017

Idén 30 torta közül választotta ki a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai zsűrije azt a desszertet, amely elnyerte a Magyarország Tortája címet.

Olvasson tovább

A legújabb gasztro őrület – ehető virágok

Sokan gondoljuk, hogy ez megint csak egy bolondos ötlet a sztár szakácsok részéről, pedig nincs új a nap alatt. Virágokat már nagyon régóta fogyasztanak az emberek anélkül, hogy ismerték volna hatásukat vagy akár mérgező voltukat.

Olvasson tovább