Gasztro

Különleges torta született a Mátyás emlékév alkalmából

A Magyar Cukrász Ipartestület minden évben meghirdeti a Magyarország tortája versenyt, erre a megmérettetésre készült el a torta, amelynek apropóját a Mátyás király emlékév adta. A torta ugyan nem nyert a versenyen, de a SIRHA kiállításon nagy sikert aratott a kóstolók körében.

Olvasson tovább

Az ország cukormentes tortája - HÁROM KÍVÁNSÁG – MESEBELI TORTA HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL

A Nándori Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült édessége nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A „Három kívánság” torta győzelmét az Országházban jelentették be a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt. A Magyarország Tortája a „Komáromi kisleány” lett, melyet a Jánoska Cukrászda készített. A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 18-án, 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.

 

Olvasson tovább

Interaktív fagylaltmúzeumok Amerikában

Manhattan-ben nyílt meg 2016-ban az első amerikai fagylaltmúzeum, és a nagy siker láttán egyre másra nyíltak az USA többi nagyvárosaiban a jégkrém oázisok.

Olvasson tovább

Az Annabáli csemege az idei Balaton fagylaltja

A sült almás, linzeres, Annabáli csemege, a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó terméke lett 2018 balatoni fagylaltja.

Olvasson tovább

Gucci étterem nyílt Firenzében

A Gucci divatház népszerűségére épülő új étterem szellemi atyja a három Michelin-csillagos modenai étterem séfje, Massimo Bottura.

Olvasson tovább

A legújabb torta divat

Ezeknek a csodaszép tortáknak megálmodója és megalkotója Adi Klinghofer. 

Olvasson tovább

Budapest – Gasztrofőváros 2018

Az eddigi legsikeresebb Sirha Budapest kiállítást rendezte a HUNGEXPO a Budapesti Vásárközpontban. Az idén harmadik alkalommal megrendezett eseményre több mint 20 ezer szakmai látogató volt kíváncsi. A régió legjelentősebb élelmiszeripari, sütő- és cukrászipari, szálloda- és vendéglátó ipari, gasztronómiai, valamint a csomagolóipari seregszemléjére 15 ország több mint 300 kiállítója hozta el termékeit, szolgáltatásait, innovációit. Számos más szakmai verseny mellett itt rendezték meg a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét, amely ezúttal balatoni győzelmet hozott.

Olvasson tovább

Hatalmas sikert aratott az ausztrál testvérek nem mindennapi ötlete

Három ausztrál testvér Nutellás fánkjait rózsacsokrok mintájára kezdték el árusítani Sydney-ben.

Olvasson tovább

Az utolsó luxusvacsora a Titanicon

Árpakrémleves, bélszínsteak, mentaszósszal tálalt bárány, sült galambfióka zsázsával, római puncs, Waldorf-puding – csak pár tétel a Titanicon elköltött 17 fogásos luxusvacsora menüsorából, melynek újragondolt változatát 105 év elteltével Krausz Gábor sztárszakács készítette el.

Olvasson tovább

Mini kürtöskalács

A legújabb őrület a gasztronómia területén. Mindenki szereti, de nem akar osztozkodni senkivel. Ez pont egy adag, amit gond nélkül meg tudunk enni.

Olvasson tovább

1 2